Zakaj se registrirati?

Z registracijo se vključite v naš sistem zbiranja točk zvestobe, ki jih lahko vnovičte kot direkten popust ob naslednjem nakupu. Pri nakupu v vrednosti nad 10€ prejmete 1 točko. ki ima vrednost 0,50€.

osnovni podatki

Podjetje / organizacija

podatki za prijavo

podatki za dostavo

» Prijava

pozabljeno geslo

» Prijava

Prijava na obvestilo o produktu

Obvestite me na spodnji e-naslov, ko pride "" na zalogo.

Imate vprašanje, predlog, pohvalo ali grajo?

JEZIK:
KONTAKT
Delovni čas: Pon-Pet: 8:00 - 19:00 Sobota: 8:00 - 13:00 Ned/Prazniki: zaprto online: 24/7

Rudniško jezero – edinstvena izkušnja

Lov na velikana!

Rudniško jezero oz. mnogim bolj poznano kot Kočevsko jezero se nahaja na kočevskem polju. Jezero je na določenih predelih globoko tudi do 70 m, njegova površina pa znaša okrog 1,5km2 . Pot iz Ljubljane traja z avtom povprečno eno uro.

Sodeč po tem, da pred to kampanjo nisem lovil že dva meseca, si lahko zamislite, kako sem odšteval vsako sekundo do odhoda. Pa je le nastopil moj dan! Budilko sem imel nastavljeno že ob 6. uri, da sem pripravil še zadnje potrebščine in prevzel paket, ki mi ga je pripravila Trofeja z zadnjimi pripomočki, brez katerih si te kampanje ne bi mogel zamisliti. 

Ob 14. uri je pri meni doma pozvonil kolega Matej Kolar, ali bolje poznan kot Koki. Vso opremo sva naložila v avto, spila kavo in že sva bila na poti proti Kočevju. Glede na to, da sva oba zelo vneta ribiča, nama ni nikoli zmanjkalo besed. Matej je član kočevske ribiške družine in je na tem koncu lovil že večkrat, jaz sem se pa tja odpravil prvič, zato mi je spotoma razkazal še nekatere zanimive kočevske ribiške destinacije. Nisva se peljala dolgo, ko se je pred nama odprl čudovit pogled na Rudniško jezero. Po prihodu sem se jaz s čolnom odpeljal do pozicije, Koki pa je za mano prišel z avtom. Najprej sva na poziciji, imenovani Pletna, raztovorila opremo. Izbrani prostor mi je zaradi prostornosti in urejene okolice takoj prirasel k srcu. 

Nastopil je čas, da postaviva šotor in vso dodatno opremo. Koki je začel loviti že takoj po prihodu, jaz pa sem se prvi dan posvetil pripravi opreme in markiranju pozicije. Matej je lovil desno od pozicije na cca. 50 m in si je našel ribolovno mesto na globini 11 m, jaz pa naravnost na cca. 40 m, kjer sem pod vodo našel čudovit teren na globini 13 m.

Matej je pripravil palice in ribolov se je začel. Po obilnem hranjenju je imel prijem po 10 min, a se mu je riba žal spela 10 m pred obalo. To je bil dober znak, da so ribe na ribolovnem mestu. Ta večer je bil to edini prijem. Ob dveh zjutraj pa ga je presenetil prijem in po zategu je takoj vedel, da gre za manjšega kočevskega borca. Tehtnica je pokazala 13 kg.

Naslednje jutro sva se zbudila okoli 6. ure, vendar je bila nad jezerom tako gosta megla, da ni bilo mogoče začeti efektivno loviti. Zavila sva se nazaj v spalke in počakala dobro uro. Ob ponovnem bujenju je bilo jezero obsijano s sončnimi žarki in naravnost čudovito za začetek tudi moje kampanje. Hitro sem sestavil palice, naredil PVA-je in namestil lakse na lovno pozicijo. Usedel sem se na čoln in obilno nahranil lovno pozicijo z boiliji, koruzo in velikimi bunkami iz peletov, da se riba prestavi na poden. Znano je namreč, da so ribe dvignjene od podna in jih je treba z obilnim in konstantnim hranjenjem počasi spuščati. Prva riba majhne teže se je v četrtek oglasila pri Mateju in sva jo zato odpela že kar v vodi. Moj prvi prijem je sledil 20 min za tem, z ribo, težko 12,5 kg.

Do kosila nisva imela več sreče, potem pa sva začela ponovno obilno hraniti in ob mraku se je začelo. Najprej sem imel prijem jaz in ravno po zategu se je oglasila še moja druga palica in imel sem dvojni prijem. Ravno ko sem zajel prvo ribo in prevzel drugo palico, se je oglasila še prva Kokijeva palica. Zajel sem oba krapa in videl, da gre za dve prelepi ribi. Kokiju se je riba žal spet spela.

Po tehtanju moje prve ribe se je tehtnica ustavila pri teži 16 kg. Bil sem presrečen, saj je bil to moj novi osebni rekord, a sem pri tehtanju druge ribe takoj za tem ugotovil, da sem si ga znova povečal: teža je bila 16.3 kg. NORO!

Tega večera sem po dveh rekordih zaključil z ribolovom. Ponoči namreč nisem lovil, sicer pa tudi pri Kokiju ni bilo sreče. 

Naslednjega jutra sem začel z ribolovom ob 7. uri. Po natančno postavljenih sistemih sem pozicijo ponovno nahranil z boiliji in peleti. Ravno sem se vračal s čolnom, ko sem imel prijem na desni palici, nastavljeni nekoliko izven »futrišča«. Takoj po zategu sem na palici začutil izjemno težo, imel pa sem eno težavo: riba se je pognala naravnost v bojo in jo zapletla - bil sem prepričan, da je izgubljena, a testni sistem z novim trnkom Delphine ni popustil. Po približno 20 min borbe sem zajel ribo, ki je bila naravnost masivna. Tehtnica se je ustavila pri 20,1 kg. Najlepši občutek, ki ga lahko na novi vodi doživiš, je, da že drugo jutro ujameš tako veliko ribo in si potem sproščen do konca kampanje! Nepopisno!

Sledil je Matejev dvojni prijem in obe ribi je uspešno zajel. Ujel je tudi svojo največjo ribo kampanje. NORO!

Do večera sva imela še pet prijemov, vendar nič večjega. Po dolgotrajnem čakanju sem proti večeru le dobil prijem. Po zajetju nisem mogel verjeti svojim očem, saj sem imel v mreži krapa teže 18,3 kg. Po fotografiranju s to ribo pa sem res sproščeno zadihal.

V pričakovanju novega dne sem opremo pospravil v šotor. Ponoči je imel Koki še dva prijema, a na žalost nič večjega.

V soboto zjutraj sva se zbudila v mračen deževen dan, ki ni izgledal prav nič obetavno. Skobacala sva se iz toplih ležalnikov in nastavila sisteme ter ob dežni pavzi ponovno obilno nahranila pozicije. Zavila sva se nazaj v spalke in poslušala dežne kaplje, kako udarjajo po šotorskem platnu. 

Prvi prijem je sledil po tri-urnem čakanju, in sicer na Matejevi palici. Sledil je dolg »drill« v dežju, ki je prinesel lepo ribo, 12 kg.

Po celodnevnem čakanju je končno sledil še prijem na mojo palico. Ob približno 18. uri je nastopila dolga borba in v mrežo sem spravil dolgega krapa teže 22,1 kg. Neprecenljiv ulov!

Po izpustu te ribe sem palico tresočih rok nastavil nazaj na pozicijo. Usedel sem se na stol in spil kavo. Ravno ob prvem požirku se mi je ponovno oglasila ista palica, ki sem jo vrgel pred petimi minutami. Zategnil sem jo in na koncu palice začutil nekaj gromozanskega. Riba se kar ni in ni hotela ustaviti in po 30 min »drillu« jo je zajel Koki in me samo pogledal z velikim nasmeškom na obrazu. Tehtnica se je ustavila pri 25,8 kg. Česa takega pa nisem pričakoval niti v sanjah! 

Tega večera sem zelo zadovoljen zaključil s 3-dnevno kampanjo. Naslednji dan je Mateju uspelo upleniti še štiri ribe, vendar nič večjega, vse tja do 12 kg. 

Tako uspešne kampanje si ne bi mogel nikoli zamisliti, saj je bila to zame neprecenljiva vsestranska izkušnja. Ob tem moram poudariti, da mi brez Kokijeve pomoči ne bi nikoli uspelo. Hvala Trofeji center za vse produkte. Verjamem, da se je s to kampanjo odprlo novo poglavje v mojem kraparskem svetu. 

Kočevsko jezero tips:

Vezanje dvojnega PVA-ja: Zaradi globine tega jezera sem uporabil trik dvojnega PVA-ja, kar pomeni, da sem navaden PVA zavil še v dodatnega zato, da se mrežica topi dalj časa in se sistem nemoteno uleže na dno.

Izdelovanje krogel: Za teorijo spuščanja ribe na poden sem vsake 20 min izdelal 20 krogelj po 8x8cm, in sicer iz peletov in sipke hrane, to pa zato, da sem ob hranjenju s čolna ribo spuščal na poden. 

Brušenje trnkov: Sklepava, da se nama je spelo več kot 10 rib zato, ker sprva nisva imela extra nabrušenih trnkov. Brušenje trnkov je namreč priporočljivo zaradi preprečevanja poškodb ribjih ustnic. Za ribiče pa se spodobi, da ribe po tehtanju namažemo z antiseptikom in tako čuvamo ta prelepa vodna bitja.

Za dvojno kampanjo Rudniško jezero avgust/september 2018 zapisal: Marcel Bukovec

 

Fotografije: Matej Kolar in Marcel Bukovec

NAZAJ

1. odlične cene

Konkurenčne in usklajene cene z EU trgi. Imamo odlično razmerje med kvaliteto in ceno.

2. hitra dostava

Zanesljivi partnerji dostave in brezplačna dostava pri znesku nad 80€.

3. kvaliteta

Direktni in zanesljivi uvozniki ter izdelki le najboljše kvalitete priznanih proizvajalcev.

4. zanesljivost

Nudimo zanesljev in varen nakup v vseh fazah nakupnega procesa.