Zakaj se registrirati?

Z registracijo se vključite v naš sistem zbiranja točk zvestobe, ki jih lahko vnovičte kot direkten popust ob naslednjem nakupu. Pri nakupu v vrednosti nad 10€ prejmete 1 točko. ki ima vrednost 0,50€.

osnovni podatki

Podjetje / organizacija

podatki za prijavo

podatki za dostavo

» Prijava

pozabljeno geslo

» Prijava

Prijava na obvestilo o produktu

Obvestite me na spodnji e-naslov, ko pride "" na zalogo.

Imate vprašanje, predlog, pohvalo ali grajo?

JEZIK:
KONTAKT
+386-2-7468082
070 441 676
Delovni čas: Pon-Pet: 8:00 - 19:00 Sobota: 8:00 - 13:00 Ned/Prazniki: zaprto online: 24/7

Ribolov na Strelko

Strelka ali Pomatomus saltatrix. Riba katera požene adrenalin praktično vsem morskim ribičem. Najdemo jo seveda v Jadranu kakor praktično v vseh oceanih tega sveta.

Poznana je po izrazito napadalnem vedenju in je predator par excellence. Prehranjuje se z manjšo plavo ribo kakor tudi z ciplii, iglicami ter drugo ribo. Zraste do približno 9 kg in ima zelo ostre zobe. Odrasli primerki se gibljejo v jatah. Drstijo se v začetku poletja in lahko živijo do približno 10 let.

Ribolov strelke se v večini primerov izvaja na dva športna načina - vijačenje in ribolov na vlek (panula).

Strelka ni izbirčna riba. Lahko jo ulovimo na voblerje, silikonske vabe ter jig. Pri izbiri voblerjev je pomembno vedeti, da le ta naj bo minnow oblike, dolg med 10 in 17 cm. Kot najbolj uspešne so se pokazale predvsem Rapala Max rap ( 13, 15 in 17cm ), Ima Nabarone ( 17.5cm ) in DTD Max gira. Poznavalci bodo opazili povezavo med navedenimi. Vsi modeli imajo tri trojčke, ti modeli so odlični tako za vijačenje kakor tudi za ribolov na vlek.

Priporočam pa tudi vijačenje na površinske vabe. Med tako imenovanimi Walk the dog vabami so se izkazali modeli Rapala MaxRap Walk and roll, Dtd Crazy prey ter Ima salt skimmer ss. Med popperji pa Marija Pop queen ter Yo zuri Hydro popper. Pri vijačenju ali panuli z manjšimi vabami vam priporočam kvalitetne predvrvice, ki naj bodo čim tanjše. Opazil pa sem, da pri večjih modelih vab le ta ni tako pomembna kakor pri manjših.

Ribolov s silikonskimi vabami je sicer uspešen vendar pa ga te izjemno hitro uničijo. Jig vabe so se pokazale kot uspešne saj imamo izjemno velik domet. Tudi pri uporabi jig vab vam priporočam predvrvice.

Pri ribolovu strelke vam priporočam uporabo podmetalke ali gafa.

Dober ulov ter predvsem odlično zabavo pri ribolovu vam želi ekipa Trofeja centra!
NAZAJ

1. odlične cene

Konkurenčne in usklajene cene z EU trgi. Imamo odlično razmerje med kvaliteto in ceno.

2. hitra dostava

Zanesljivi partnerji dostave in brezplačna dostava pri znesku nad 50€.

3. kvaliteta

Direktni in zanesljivi uvozniki ter izdelki le najboljše kvalitete priznanih proizvajalcev.

4. zanesljivost

Nudimo zanesljev in varen nakup v vseh fazah nakupnega procesa.