Zakaj se registrirati?

Z registracijo se vključite v naš sistem zbiranja točk zvestobe, ki jih lahko vnovičte kot direkten popust ob naslednjem nakupu. Pri nakupu v vrednosti nad 10€ prejmete 1 točko. ki ima vrednost 0,50€.

osnovni podatki

Podjetje / organizacija

podatki za prijavo

podatki za dostavo

» Prijava

pozabljeno geslo

» Prijava

Prijava na obvestilo o produktu

Obvestite me na spodnji e-naslov, ko pride "" na zalogo.

Imate vprašanje, predlog, pohvalo ali grajo?

JEZIK:
KONTAKT
+386-2-7468082
070 441 676
Delovni čas: Pon-Pet: 8:00 - 19:00 Sobota: 8:00 - 13:00 Ned/Prazniki: zaprto online: 24/7

Feeder Ribolov

Takrat vam predstavljamo novo tehniko v razvoju

Gre za tehniko ribolova, ki je pri nas nekako še v povojih. Oziroma se počasi razvija. Medtem ko je pri naših južnih sosedih Hrvatih, ta tehnika že dodobra zaživela. Saj imajo organizirana že tudi različna tekmovanja.

 

Feeder Tehnika je k nam prišla z dežele ribolova Anglije. Namen Feeder tehnike je uloviti čim več ribe na vašem prostoru, predvsem na velikih razdaljah. Na nek način gre za talni ribolov. Je pa Feeder tehnika vseeno povsem drugačna od nam bolj poznanega Talnega ribolova. Razlika je predvsem v pripravi pribora. Pri Feeder tehniki vse deluje bolj fino uporabljajo še tanjši laksi, manjši trnki kot v klasičnem talnem ribolovu. Prijem zaznamo po vrhu palice. Z Feeder tehniko imate možnost lovit manjše ribe ( Ploščič, Rdečeoka,.. ) kot tudi veliko večje ribe ( Krape, Babuške, Mrene,… ). To tehniko lahko uporabite tako na stoječih vodah, kakor tekočih.

Palica

Palice so klasične, lahko so trodelne ali teleskopske. Razlika pa je, da imajo zraven dodane menjalne špice. Zraven so priloženi trije špici različnih trdot. Trdote špicev se med seboj ponavadi ločijo po barvi. Špic si izberete, glede na dolžino na kateri želite lovit in pa težo krmilnika katero boste uporabljali. Gre za t.i. stekleni špic oz. narejen iz steklenih vlaken. Špic je izjemno tanek, da z njim lažje prepoznate prijem, ob enem pa zelo močan, saj lahko s to tehniko ribolova dosegate dolžine tudi do 100. Palice najdemo v različnih dolžinah od 3m pa tudi do 4,5m. Ter seveda, različnih moči Medium, Medium Heavy, Heavy…

 

Role

Za rolo lahko uporabite klasično Match rolo, ki pa mora bit nekoliko večja recimo 4000. Med bolj priljubljenimi velja Model Shimano Sahara 400 FD, katera ima tudi borbeno zavoro, katera je zelo priljubljena pri tej tehniki. Lahko pa uporabite tudi kakšen manjši model role za talni ribolov. Laks se uporablja različnih debelin od 0,25mm pa vse do 0,35mm. To prepuščamo vaši presoji.

Sistem in Krmilnik

Na voljo imamo veliko število različnih krmilnikov. Krmilniki se med seboj razlikujejo po obliki in teži. Obliko krmilnika izberemo glede, na samo vodo ( glede na strukturo dna, ovire v vodi,..). Medtem ko težo prilagodimo dolžini ribolova. Krmilnik ponavadi pritrdimo s posebnim sistemom in vrtljivko, katera omogoča, da se krmilnik premika po laksu gor in dol. Dolžino in debelino predvrvice prilagodimo glede na ribe katere bomo lovili ( Krape, Ploščiče ), glede na način prijemanja, glede na vremenske pogoje, glede na vabo. Možnosti vsekakor imate veliko. Trnki so veliko manjši kot so za klasičen talni ribolov. Uporabljamo od št 6 pa vse do 14 al manj…

Hrana in vabe

Hrano katero damo v krmilnik izbere po želji oz. odvisno katera je vaša ciljna riba. Lahko uporabljamo različne mešanice vrhunskih hran, lahko pa povsem enostavno uporabimo tako Tager kot Prgo. Seveda vam priporočamo, da v hrano dodate malo lepila za hrano ( PV1 ), da vam ta ob metu nebo takoj izpadla. Hrano lahko v krmilni stisnete s pomočjo kalupa. Za vabo lahko uporabite vse vrste vab, od modnov, koruze, črvov, vse bolj priljubljenih peletov in še in še…

 

Vsekakor zelo zanimiva tehnika, katero vam toplo priporočam, vso potrebno opremo najdete na naših policah. Na zalogi pa je še kak nasvet naših trgovcev. Tako, da uspeh nebo izostal.

NAZAJ

1. odlične cene

Konkurenčne in usklajene cene z EU trgi. Imamo odlično razmerje med kvaliteto in ceno.

2. hitra dostava

Zanesljivi partnerji dostave in brezplačna dostava pri znesku nad 50€.

3. kvaliteta

Direktni in zanesljivi uvozniki ter izdelki le najboljše kvalitete priznanih proizvajalcev.

4. zanesljivost

Nudimo zanesljev in varen nakup v vseh fazah nakupnega procesa.